Trailerul filmului românesc Anul nou care n-a fost!

de Ştefan Dobroiu în 29 Aug 2024
Bun-venit într-o fatidică zi de 20 decembrie 1989, când soarta şi viitorul României sunt în joc

Cinemagia a văzut deja Anul Nou care n-a fost, film românesc care va avea premiera în acest weekend în cadrul competiţiei Orizzonti a festivalului de la Veneţia, şi va publica luni o cronică. Până atunci iată trailerul debutului în lungmetraj al regizorului Bogdan Mureşanu, care porneşte de la Cadoul de Crăciun, cel mai premiat scurtmetraj românesc din toate timpurile, pentru a ne purta în ziua de 20 decembrie 1989, o zi când mai multe personaje îşi vor vedea viitorul în cumpănă, într-o confruntare cu realitatea comunistă a perioadei.

Filmul reuneşte poveştile mai multor personaje de-a lungul a 24 de ore. Mihai Călin interpretează directorului Televiziunii Naţionale care are parte de o provocare neaşteptată când se află că una din actriţele din programul deja filmat pentru Revelion a fugit din ţară, iar momentul ei trebuie urgent refilmat. Emilia Dobrin interpretează o femeie în vârstă a cărei viaţă este dată peste cap când casa ei confortabilă din cartierul Uranus va fi demolată pentru a face loc unui nou cartier de blocuri. Filmul reia şi completează povestea din Cadoul de Crăciun, în care un tată (Adrian Văncică) află că fiul său i-a trimis o scrisoare lui Moş Gerulă, scrisoare în care cere moartea lui "Nea Nicu" şi pe care a şi pus-o la poştă, unde autorităţile o vor descoperi şi citi cu siguranţă.

Anul nou care n-a fost va avea mai multe proiecţii în cadrul festivalului de la Veneţia, unde va încerca să impresioneze, alături de alte 20 de filme, juriul competiţiei Orizzonti. Premiera naţională va avea loc pe 7 septembrie, în cadrul ediţiei de Timişoara a TIFF, iar pe 27 septembrie filmul va fi lansat în cinematografele din întreaga ţară.

Exploreaza subiecte similare:

Anul nou care n-a fost, Bogdan Mureşanu, Mihai Călin, Adrian Văncică, Emilia Dobrin

Alte știri din cinema

M3GAN 2.0: pledoarie pentru cumpătare

Continuarea horror-ului "tehnologic" se dedă unor excese de-a dreptul surprinzătoare

Povestea adevărată a unei eroine: Sub acoperire/Undercover

Sub acoperire spune povestea incredibilă a unei polițiste infiltrate timp de opt ani în gruparea teroristă ETA: Aranzazu Berradre Marín, pe numele ei real Elena Tejada

Filmul care i-a adus lui Arnold cei mai mulţi bani! Titlul o să te surprindă

Nu, nu este nici Minciuni adevărate şi nici vreun film din seria Terminator

Sarah Jessica Parker, remarci asupra sexismului spectatorilor. Are dreptate?

Actriţa din Totul despre sex rememorează momentele când publicul s-a întors împotriva personajului ei, Carrie Bradshaw

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2025 23:09
Va ramane sa il urmarim si sa vedem exact ce este de el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells