Trandafirul galben

(1981)

Trandafirul galben

Poster Trandafirul galben Postere Trandafirul galben

Sinopsis Trandafirul galben

Mai mult
Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu dupa o serie de intamplari si depasirea unor obstacole, aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop. Astfel, ei contribuie la pregatirea revolutiei de la 1848 din tarile Romane.

"Trama filmului s-a marit considerabil, in ea incap pe langa trandafir, si spini si spioni si talpa tarii, si intelighentia ei si simpatizanti, si diplomati, si un aga…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 5

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 14 Mai 2012 06:41
Conspirație cu parfum istoric
Succesul comercial al filmului „Drumul oaselor” (1980) și necesitatea aniversării momentului istoric al Revoluției de la 1848 au determinat producerea unor continuări care au format una dintre cele mai populare serii de filme din cinematografia românească. Astfel, aventurile conjuratului Mărgelatu continuă până la Viena, unde banii obținuți pe odoarele lăsate de boierul Stroe Grădișteanu sunt transformați în arme care trebuie aduse în Țara Românească pentru a fi folosite de organizația „Frăția” la declanșarea unei revoluții.

Ca și predecesorul său, „Trandafirul galben” amestecă aspecte și personaje din istoria reală cu ficțiunea de aventuri într-un film cu parfum de epocă ce prezintă acțiunile subversive ce au precedat declanșarea Revoluției de la 1848. Urmărim un grup de personaje machiavelice care urzesc comploturi și… citeşte

10 5
zeno.marin pe 14 mai 2012 14:41
Draga cezarika21, Cinemagia iti ofera sansa sa imi dai un vot negativ, ocazie pe care din pacate pentru tine o poti folosi doar odata. Sau poti chiar sa critici in mod civilizat parerile mele despre film, indiferent de cat de revoltatoare ti se par. Insa sa stii o chestie: regulile site-ului nu iti permit sa fii impertinent/ironic cu userii, in particular cu mine! Iti recomand cu amabilitate sa iti verifici textele inainte de a le scrie si sa te abtii de la formulari de genul: "poate că ţi-ai dori să te identifici cu "eroii" din milionari de weekend". Hai sa vedem putin: "e o poveste de spionaj mult prea complexă pentru a fi digerată de toată lumea" = nu toti suntem capabili sa intelegem atata complexitate. Ma inclin in fata capacitatii tale comprehensive, dar in cazul meu digestia unor asemenea filme are limitele ei... "sunt chestii inteligente, gândite"... e drept, chestiile inteligente se pot manifesta si din intamplare, fara sa fie gandite. Rar, dar se intampla. Nu e cazul acum. "nu mai vorbesc de scenele antologice" - Ba cred ca tocmai asta faci, despre ele vorbesti, cu dispret fata de regulile de punctuatie. Se zvoneste ca Forman Vajda si Copola au ceva in comun: o colectie de filme antologice din care face parte si Trandafirul galben, filmul lor favorit (probabil tocmai gratie acestor scene antologice, atat de inteligente si de gandite)... O ultima intrebare CezariKa21, tu cu ce te identifici?... Esti multumit?... Vezi, si eu pot fi sarcastic. E bine?... ps: - dincolo de scorul magulitor pe care ni-l da Cinemagia in prinvinta compatibilitatii de gusturi, macar ceva avem in comun - ne plac cainii (fara gluma de data asta)...
cezarika21 pe 16 mai 2012 06:27
imi cer scuze daca am fost ironic, dar mi s-a parut deranjant ca o intreaga epoca este redusa la zero din p.v. cinematografic doar pentru ca statul a fost condus de un regim comunist. am crezut ca fac un bine daca imi spun parerea, altadata o voi face fara sa mai atrag atentia cuiva ca greseste si sa-l las sa creada ca tot ce a spus el e minunat, mirific, genial etc. scenariul e foarte bine realizat, eugen barbu ar fi facut o cariera mare in america daca ar fi lucrat pentru hollywood. povestea de spionaj este destul de complexa si am inteles-o cu adevarat dupa vreoo 5 vizionari in care am cautat sa inteleg ce se afla in spatele scenelor. nu toate lumea intelege astfel de lucruri. dispretul fata de regulile de punctuatie se datoreaza unei tastaturi vechi de 15 ani, pe ale carei taste trebuie sa apesi de 3 ori ca sa-ti ia vreun caracter. te deranjează, îmi pare rău, dar şi tu ai greşit câteva diacritice aşa că spun doar râde ciob de oală spartă. Faci comparaţie cu Forman, Vajda şi Coppola. Aici te înşeli: filmele lui Coppola (probabil cu excepţia primilor 2 naşi) sunt destul de slabe, ca să nu folosesc un cuvânt mai rău. milos forman e un regizor mare, dar filmele făcut de el sunt de alt gen decât trandafirul galben, nu ştiu cum poţi să le compari, probabil că vezi unele asemănări care mie îmi scapă. filmele lui wajda eu nu le apreciez: putea să le facă şi mai bune, dar a ales să facă nişte ghiveciuri (asta e părerea mea); oricum mai am de văzut din ele. nicidecum nu am spus că trandafirul galben e o capodoperă: am dat 8/10, capodoperă poate fi cădere liberă, umbre si ceata, cetateanul kane. trandafirul galben poate asemnata cu filmele western spaghetti, de aceea am făcut aluzie la necruţătorul. cu ce mă identific eu: cu dirty harry, cu d-fens si cu alte personaje pe care marea majoritate a oamenilor nu le inteleg. dar care incearca sa faca lumea un pic mai bună şi au ajuns la concluzia că oamenii din societate sunt necivilizaţi (indiferent de cât de bine sunt îmbrăcaţi sau cât de culţi se pretind), ignoranţi şi egoişti. si inca ceva, negativul dat a fost pentru comentariu, nu pentru persoana ta. ai facut praf un film popular pentru mai multe generatii. filmele valoroase sunt apreciate şi după zeci de ani, pe când filmele proaste pot fi iubite numai de generaţia în care a fost difuzat şi apoi cad în uitare. trandafirul galben are şi astăzi spectatorii săi.
Virgil pe 08 Decembrie 2008 12:03
Intr-adevar, o serie extraordinara de filme (colectia MARGELATU) pe care am achizitionat-o prin intermediul colectiei "ADEVARUL" si pe care o recomand oricui, adevarate pagini de istorie, recital cavaleresc si demonstratie de cascadorii, lucruri pe care am stiut odata sa le facem si din pacate nu cred ca sunt prea multi cei ce sa preia stafeta cu privire la filmele istorice, la dificultatea de realizare a acestora ptr ca in telenovele nu trebuiesc cascade si scenarii complicate, niste decolteuri si scenarii lacrimogene sunt suficiente.
3 4
zeno.marin pe 28 Aprilie 2011 01:55
Ptiu...Rontz Rontz...Ptiu
Mama lor de imperialisti americani. Na ca le aratam noi. Uite asa, ca si noi avem istorie daca nu calitativ, macar cantitativ superioara...
Ce reprezinta Margelatu pentru mine (si va rog sa ma credeti ca imi este indiferent cate voturi negative imi dati)?
1. O amintire amara a saraciei cinematografice ceausiste care ne spulbera sperantele aproape zi de zi. Si acum imi mai vajaie prin minte infama semnatura "O productie a casei de filme nr. 5".
2. Scenariile stangiste si stangace, diletantismul, cabotinismul actorilor tineri (propulsati prin protectie si nepotism), coloana sonora sau paleta de culori inconfundabile si mereu aceleasi pentru orice film romanesc.
3. Si in sfarsit scuipatul. Cojile de seminte. Marlania nebarbierita a durului de marca bolsevica Buftea. Un exemplu de etica si tinuta pentru proletariatul-spectator ce s-a pastrat pana in ziua de azi.
citeşte

2 8
cezarika21 pe 14 mai 2012 06:36
dacă mărgelatul ţi se pare un comunist, atunci poate că ţi-ai dori să te identifici cu "eroii" din milionari de weekend. se vede că nu prea ai înţeles nimic din film dacă îl reduci la scuipatul de seminţe, scenariul stângaci etc. mărgelatu poate fi comparabil cu eroul din necrutatorul, cu eastwood. sau poate si ala ti se pare un marlan nebarbierit.
cetateanu pe 22 Octombrie 2010 20:47
Aventura din Drumul oaselor continuă. Transformarea comorii lui Tudor Vladimirescu în arme a fost făcută la Viena. Odiseea aducerii armelor în ţară, pentru pregătirea revoluţiei de la 1848, continuă. Agatha Slătineanu (Marga Barbu), actriţă dramatică, este agent al poliţiei (agiei), dar şi al diplomaţilor străini la Bucureşti, împotriva conspiratorilor, şi implicit, împotriva lui Mărgelatu (Florin Piersic), pe care vrea să se răzbune. Acum apare, pentru prima dată şi personajul Buză de iepure (Szoby Cseh).
1 2
Ghemot pe 08 Noiembrie 2011 13:46
daca vorbim de filmele lui Florin Piersic, atunci nu prea mai avem loc de comentariii
1 4
MALASORTE pe 19 Noiembrie 2010 17:52
Margeluta :D
Ce mult vreau sa am o poza de colectie cu Florin Piersic, dar n-am avut inca ocazia...super actor
1 4
piranha pe 16 Octombrie 2010 21:55
Cine poate sa-l uite pe Margelatu scuipand seminte tot filmul ? :))))
1 4
ankadiana pe 23 Mai 2010 13:26
cool
Florin Piersic-si ai spus tot. actorul roman preferat!!!genial!!un om de exceptie. acum te face sa razi in doua secunde plangi .un actor extrem de simpatic si placut.un talent unic
1 4
Deceoare pe 20 Octombrie 2024 22:47
Tudor Vladimirescu a activat pe la 1821-1822, deci au mai trecut aproximativ 20 de ani. Unde au dormit "odoarele" atâta amar de vreme?
0 0
user-63b02ad8a0ee8 pe 02 Februarie 2024 17:22
EXACT ca și România de astăzi....și atunci Țările Române erau dominate de interese Marilor Puteri din jurul nostru .☝️☝️☝️.... PATRIOȚI ROMANI , APĂRAȚI-VĂ ȚARA ❤️ / Un film optzecist bine făcut , cu atenție pentru detalii si un suces comercial .BRAVO BRAVO
0 0
user-60201182b8735 pe 17 Noiembrie 2023 20:04
Filmul este excepțional cu o mențiune, anume, că a fost lansat în 1984 nu 1982
0 0
carmen_angelus_romila pe 22 August 2018 10:43
Intr-o aceiasi perioada de aproape doua secole, Margelatu isi continua aventura si lupta impotriva asupritorilor de orice fel al romanilor de atunci...
0 0
cebuc_constantin pe 15 August 2018 11:48
Film fenomenal cu Margelatul! Actori mari si buni si scenariu si regie foarte bine facuta! Nota 10!
0 0
cezarika57 pe 15 Iulie 2018 20:45
Film de aventuri in sase parti cu Margelatu erou principal, admirabil interpretat de Florin Piersic, Pe fondul pregatirii Revolutiei din 1848 societatea Fratia foloseste in problemele delicate un spion/aventurier/luptator care rezolva totul...
0 0
balta67verde pe 24 Octombrie 2016 17:15
Seria continua ! Si inca foarte bine. Aceleasi personaje pitoresti, actiune multa. Film simpatic
0 0

Spune-ţi părerea despre Trandafirul galben

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi actiune
Liste cu Trandafirul galben
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells