30 de filme cu Johnny Depp, cel mai sexy bărbat în viaţă

de Răzvan Boboc în 25 Nov 2009
30 de filme cu Johnny Depp, cel mai sexy bărbat în viaţă

Cu o carieră de 25 de ani în lumea filmului, Johnny Depp este în acest moment unul dintre cei mai cunoscuţi actori din lume. Recent, el a primit titlul de cel mai sexy bărbat în viaţă, titlu pe care l-a obţinut pentru a doua oară.

Cinemagia vă propune să redescoperiţi filmografia lui Johnny Depp, de la primul său rol din A Nightmare on Elm Street şi până în zilele noastre. Foarte multe dintre succesele sale cinematografice sunt regizate de Tim Burton, cu care Depp formează unul dintre cele mai de succes cupluri de la Hollywood.

A Nightmare on Elm Street (1984)
Depp a ajuns să joace dintr-o întâmplare în acest film. Unul dintre prietenii săi, Jackie Earle Hale, participa la audiţiile pentru A Nightmare on Elm Street. Depp l-a însoţit şi a fost remarcat de regizorul Wes Craven care i-a propus să citească câteva replici. A primit rolul şi a ajuns să se lupte cu înspământătorul personaj Freddy Kruger. Depp avea la vremea aceea 21 de ani.



Platoon (1986)
După câteva roluri mai mici, Depp ajunge în 1986 să joace într-un film regizat de Oliver Stone, Platoon. Cineastul a vrut să îi încredinţeze lui Depp rolul principal, dar la vremea aceea era prea tânăr şi necunoscut pentru a-i încredinţa un rol atât de mare. Pelicula redă povestea unui grup de soldaţi americani care se luptă pentru supravieţuire în timpul războiului din Vietnam. Platoon a obţinut patru premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film.



Cry-Baby (1990)
Tom Cruise, Robert Downey Jr. sau Jim Carrey ar fi urmat să interpreteze rolul principal în acest muzical. În cele din urmă, Depp a obţinut rolul în această parodie a culturii anilor ’50 şi a epocii rock’n’roll-ului. El este Cry-Baby, lider al unei bande de delincvenţi şi de el se îndrăgosteşte o fată dintr-o familie bună. Filmul nu a avut succes, iar despre Depp s-a spus că nu a reuşit să intre în atmosfera acelor ani.



Edward Scissorhands (1990)
Este prima colaborare a lui Depp cu Tim Burton. Edward Scissorhands e un basm suburban amplasat într-un decor incredibil de fantezist. Depp este un om-monstru, rezultatul unui experiment neterminat. Savantul care s-a ocupat de el a murit înainte de a-i înlocui braţele-forfece. Depp rosteşte doar 169 de cuvinte în acest film, el impresionând mai degrabă prin priviri şi gesturi.



Arizona Dream (1993)
Depp începe să colaboreze cu mari regizori. Arizona Dream este realizat de Emir Kusturica şi reprezintă visul unui tânăr şi povestea vieţii lui şi a iubirii sale pentru o femeie la fel de visătoare ca şi el.



Benny & Joon (1993)
Benny, interpretat de Aidan Quinn, este mecanic auto şi are un mic atelier care îi permite să o întreţină şi pe sora sa, Joon (Mary Stuart Masterson), care suferă de o boală psihică. Sam (Johnny Depp) intră în viaţa lor şi Joon se îndrăgosteşte de el. Pentru acest rol, Depp a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria Cel mai bun actor - comedie/muzical.



What's Eating Gilbert Grape (1993)

Depp joacă alături de Leonardo DiCaprio, aflat la începutul carierei sale. Arnie (DiCaprio) este un băiat retardat. Gilbert (Depp) are grujă de el. Filmul prezintă tensiunea dintre fericirea individuală şi obligaţiile familiale.


 
Ed Wood (1994)
Din nou Tim Burton şi Johnny Depp. Actorul intră în pielea unuia dintre cei mai bizari cineaşti din toate timpurile. Deşi era considerat ca lipsit de talent, Ed Wood a continuat să creadă că filmul este menirea sa. Pelicula a obţinut două premii Oscar.



Don Juan DeMarco (1994)
Depp joacă alături de Marlon Brando în acest film memorabil. Depp este un tânăr care se crede Don Juan şi susţine că a avut 1500 de femei. Doctorul Jack Mickler (Brando) trebuie să îi scoată din cap toate acestea şi să îl trateze de depresie. Cântecul "Have You Ever Really Loved a Woman?" a fost nominalizat la Oscar.



Dead Man (1995)
În timp ce încerca să fugă de la locul crimei, după ce omorâse un bărbat, contabilul William Blake (Depp) întâlneşte un indian ciudat numit Nobody (Gary Farmer), care pretinde că trebuie să îl pregătească pentru călătoria în lumea spirituală.



Donnie Brasco (1997)
Johnny Depp joacă alături de Al Pacino! Bazat pe fapte reale, acest film redă povestea faimosului Joe Pistone, un agent FBI infiltrat în mafia new-york-eză a sfârşitului anilor ’70. Pistone (Depp) îşi ia numele de Donnie Brasco şi se împrieteneşte cu Lefty Ruggiero (Al Pacino), un cap mafiot. Un scenariu de excepţie care a fost nominalizat la Oscar.



Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
Depp continuă să bifeze colaborările cu mari cineaşti. De data aceasta, lucrează cu Terry Gilliam, alături de Benicio Del Toro şi Christina Ricci. Filmul detaliază călătoria trăsnită, în căutarea "Visului american", a lui Thompson şi a avocatului lui ţăcănit.



The Ninth Gate (1999)

Este povestea unui anticar specializat în găsirea de cărţi rare, care primeşte o comandă neobişnută: să dea de urma ultimelor două exemplare din Cele nouă porţi către regatul umbrelor, o carte din secolul al XVII-lea despre care se spune că ar avea ilustraţii criptice la a căror realizare ar fi contribuit însuşi Satana.



Sleepy Hollow (1999)

O nouă poveste de la Tim Burton, cu Christina Ricci şi Johnny Depp în rolurile principale. Legenda călăreţului fără cap este abordată într-un mod inedit de Burton. Filmul a obţinut un Oscar pentru scenografie, atmosfera din film fiind de-a dreptul impresionantă.



Before Night Falls (2000)

Filmul e inspirat de povestea vieţii lui Reinaldo Arenas (Javier Bardem), scriitor si poet cubanez exilat, care s-a născut în Cuba  şi a murit în New York. Depp joacă alături de Sean Penn şi Diego Luna, iar regia este semnată de Julian Schnabel.



Chocolat (2000)
Este unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Depp în care joacă alături de Juliette Binoche. Un film despre dragoste, tentaţie, senzualitate şi... ciocolată. Un adevărat război izbucneşte într-un orăşel datorită pasiunilor şi temerilor provocate de înfiinţarea unei misterioase cofetării. Pelicula a primit cinci nominalizări la premiile Oscar.

Blow (2001)
Este un film care are ca subiect central traficul de cocaină. Depp este George Jung, un băiat care a decis să urmeze visul american, dar în felul lui, devenind primul american care importă pe scară largă cocaină în America. Devine foarte bogat, dar nu găseşte dragostea adevărată. Penelope Cruz face parte din distribuţie.



Pirates of the Caribbean X 3

Depp a jucat în toate cele trei filme ale seriei: The Curse of the Black Pearl (2003), Dead Man's Chest (2006), At World's End (2007). El este săpitanul Jack Sparrow care se avântă pe mare în aventuri care mai de care mai spectaculoase. Este unul dintre cele mai populare personaje din istoria cinematografiei. Filmele au adus încasări de sute de milioane de dolari.



Once Upon a Time in Mexico (2003)
Este cel de-al doilea film Desperado, cu Antonio Banderas şi Salma Hayek în rolurile principale. Depp interpretează rolul unui un agent CIA corupt. Actorul a fost foarte încântat de colaborarea cu Robert Rodriguez.



Secret Window (2004)

Scriitorul de succes Mort Rainey (Johnny Depp) se află într-un blocaj total, şi în viaţa personală, şi în carieră. John Shooter (John Turturro) apare în pragul uşii sale şi îl acuză pe Rainey de plagierea unei povestiri care îi aparţine şi cere daune. În ciuda eforturilor lui Rainey de a aplana conflictul, Shooter devine din ce în ce mai insistent şi mai ostil.



Finding Neverland (2004)
Dramaturgul scoţian J.M. Barrie (Johnny Depp) asistă la premiera piesei sale, primită cu reţineri de înalta societate britanică. Sătul de aceleaşi teme învechite, Barrie se află în căutarea inspiraţiei. În timp ce se plimba împreună cu Porthos, câinele său, prin Grădinile Kensington din Londra, Barrie întâlneşte familia Llewelyn Davies: patru băieţi orfani şi mama acestora (Kate Winslet). Este povestea celebrei cărţi “Peter Pan”. Depp a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol.



The Libertine (2004)
Depp este Contele de Rochester (Johnny Depp) care a petrecut nopţi şi zile în paturi, bordeluri şi baruri. Cu toate acestea, acest dezastru uman avea o înclinaţie spre poezie. Scenariul este o adaptare după piesa de teatru a lui Stephen Jeffreys.



Charlie and the Chocolate Factory (2005)
Regizorul Tim Burton aduce o nouă variantă a carţii clasice a lui Roald Dahl, Charlie şi Fabrica de Ciocolată, despre un excentric producător de ciocolată, Willy Wonka (Johnny Depp) şi Charlie Bucket (Freddie Highmore), un băiat cu suflet bun dintr-o familie săracă, care trăieşte în umbra fabricii extraordinare a lui Wonka. El va porni în aventura vieţii lui.



Corpse Bride (2005) - voce
Acţiunea este plasată în secolul al 19-lea, într-un sat european, urmărind povestea lui Victor (voce - Johnny Depp), un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu Mireasa Moartă (voce - Helena Bonham Carter), în timp ce adevărata sa mireasă, Victoria (voce - Emily Watson), rămâne în lumea celor vii. Pelicula a fost nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film de animaţie. Din nou, Tim Burton.



Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
Depp joacă rolul lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat în închisoare timp de 15 ani, peste mări şi ţări, de unde scapă pentru a se întoarce la Londra ca să se răzbune. Helena Bonham Carter o interpretează pe complicea sa, doamna Nellie Lovett. Filmul este regizat de Tim Burton, iar Depp are ocazia să îşi arate talentele muzicale.



The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)
Poveste se petrece în zilele noastre, în care Dr. Parnassus pune bazele unui show numit "Imaginarium", show la care poate participa oricare persoană aflată în sala de spectacol şi care constă într-o călătorie a luminii sau într-una a întunericului, la alegerea spectatorului. Din cauza decesului actorului Heath Ledger, în momentul în care personajele trec prin multiplele portaluri interdimensionale, acestea îşi schimbă şi înfăţişarea, pentru ca Jude Law, Johnny Depp si Colin Farrell să poată continua rolul regretatului Heath Ledger.



Public Enemies (2009)
Johnny Depp este John Dillinger, celebrul, şarmantul şi îndrăzneţul jefuitor de bănci din America anilor '30, ajuns inamicul public numărul unu şi urmărit de un batalion de agenţi FBI, conduşi de agentul Purvis (Christian Bale). Din distribuţie face parte şi Marion Cotillard.



Alice in Wonderland (2010)
Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului viitor, Alice in Wonderland este regizat de Tim Burton.  Johnny Depp interpretează rolul Pălărierului Nebun, alături de Helena Bonham Carter, Regina de inimă roşie, Anne Hathaway - Regina Albă şi Mia Wasikowska - Alice.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
stefanparg pe 25 noiembrie 2009 09:41
e tare johnny deep cel mai tare actor
alexa p. pe 25 noiembrie 2009 10:02
totusi hai sa nu exageram...
Laura00 pe 24 decembrie 2012 21:38
Nu a exagerat nimeni ! Johnny Depp e un actor ff bun. :)
Radu47hitman pe 25 noiembrie 2009 10:17
stefanparg, nu te pricepi nici o....

Cea mai reusita poza e la filmul Chocolat (2000)
Si consider ca a ajuns unde a ajuns el numai datorita filmului Pirates of the Caribbean...

Morphy pe 25 noiembrie 2009 10:24
De fapt a ajuns unde a ajuns pentru ca este un actor fantastic si a reusit sa interpreteze o multime de personaje complet diferite. As putea spune ca este un fel de cameleon, cu fiecare rol fiind alt Johnny Depp.
klaudya_e pe 25 noiembrie 2009 10:43
morphy are dreptate..este intr-adevar un actor cameleonic;)
dory pe 25 noiembrie 2009 10:53
il iubesc.. e cel mai tare!!!
dannyboy79 pe 25 noiembrie 2009 10:56
Cel mai bun actor , il respect pt ca isi alege rolurile cu mare atentie, care sa-i puna in valoare talentul enorm.... pana si il filmele comerciale, gen Piratii din Caraibe, da un recital actoricesc de exceptie... Respect !
anna pe 25 noiembrie 2009 11:23
Imi pare rau ca din ce in ce mai multi oameni il asociaza cu Jack Sparrow si il judeca doar in raport cu modul in care l-a interpretat pe celebrul pirat. Johnny Depp este mult, mult mai mult decat atat. Fiecare rol al sau este atat de diferit si interpretat intr-un mod atat de original incat nu ai cum sa nu ramai fascinat de versatilitatea acestui actor, iar filme precum The Libertine, The Ninth Gate, Secret Window, Sweeney Todd, Blow, Benny and Joon, Sleepy Hollow, Ed Wood, Don Juan de Marco, The Astronaut's Wife sunt o dovada incontestabila. Cei care au vazut The Libertine probabil au fost la fel de impresionati de modul in care l-a interpretat pe Contele de Rochester si ultimele lui cuvinte "Do you love me... now?"

In ceea ce priveste rolul sau din Platoon, Charlie Sheen este mai tanar decat el cu 3 ani si a primit rolul principal, desi Johnny Depp nu a fost acceptat tocmai pt ca era prea tanar.

Am observat ca nu ati mentionat si From Hell in aceasta lista. Intr-adevar, nu este un film reusit, desi subiectul a fost foarte interesant. Iar Chocolat nu este un film cu Johnny Depp; el abia daca apare acolo pentru a condimenta atmosfera (si mai mult).

Si da, sunt fata si imi place cum arata. Dar mai mult imi place talentul sau.

florentzo.ignat pe 25 noiembrie 2009 11:28
este un actor super
Jack_marina pe 25 noiembrie 2009 11:35
:D` ce bine joaca:x;x
hermary pe 25 noiembrie 2009 11:40
E sexy, realizat si mie imi plac foarte mult filmele lui, cu mici exceptii :P Il admir pentru felul in care intra in pielea personajului, atat intr-un rol pozitiv cat si in unul negativ. Cat despre "piratii din caraibe" nu ma prea incanta, au lungit-o prea mult deja si nu consider ca e ceea ce l-a consacrat!
tiesto11 pe 25 noiembrie 2009 13:12
Extraordinar actor ...nu te saturi sa il privesty ...poze cu Johnny Deep wallpaper !
adana pe 25 noiembrie 2009 13:40
TALENT cu carul, inteligenta, sarm,"joie de vivre" , creier nu numai muschi, un 'je ne sais quoi" tipic frantuzesc(de altfel are de nevasta o frumusete tipic french-Vanessa Paradis),sex-apeal cat incape,simt al umorului hiperdezvoltat (dovedit cu varf si indesat in "piratii.....", bani, glorie,filme alese cu cap(dupa consacrare,bineinteles), castel in Franta si conturi dolofane,in concluzie"Nec plus ultra" ! !
ancu pe 25 noiembrie 2009 14:38
bah.eu il iubesc:D e cel mai cool:D si nu-mi pasa ca are 46 ani:D
jurjac pe 25 noiembrie 2009 15:02
e super tare si fiecare rol al lui reprezinta ceva pt noi care iam urmarit filmele.chear ca este cel mai frumos barbat.de ja astept sa mai scoata si alte filme si sa o tina tot asa ca ii merge bine.
adelyky pe 25 noiembrie 2009 17:28
Le'am vzt pe toate..in afara de A Nightmare on elm street..
FromHell pe 25 noiembrie 2009 18:19
love him :X:X
lenusika_2006 pe 25 noiembrie 2009 18:49
Un actor foarte bun,are roluri total diferite,isi intra foarte bine in pielea personajelor,nimic de criticat.
Depth pe 25 noiembrie 2009 21:50
e genial omu, and people who dislike him should get a life, pe bune:|
adrian13 pe 25 noiembrie 2009 22:15
Waauuuu!!!!
jeni sima pe 1 decembrie 2009 11:10
poate printre cei mai talentati contemporani.....gata
david pe 1 decembrie 2009 14:38
Nu e adevarat Radu47hitman a ajuns unde e datorita talentului sau....eu il stiu din filmul Donnie Brasco (1997) si Sleepy Hollow (1999) dupa ce a jucat in Pirates of the Caribbean l.au cunoscut mai multi. si Tim Burton la ajutat mult in cariera...bravo lui:) RESPECT
dido pe 11 ianuarie 2010 11:57
Cred ca are acea mica doza de nebunie atat de necesara unui artist valoros!
Saturas9000 pe 10 februarie 2010 19:49
lipseste un film in care a jucat johnny depp. filmul se numeste "From Hell" in care el joaca detectivul Frederick Abberline cel care il urmarea p Jack Spintecatorul. filmul a aparut in 2001
Yoana pe 6 martie 2010 11:41
sper aktor....am vazut aproape toate filmele ku el :x profesionist ;)
Dyana pe 7 aprilie 2010 18:22
huh
uitativa la edward maini de foarfeca e un film nemaipomenti e fffffffffffffff suerb il ador.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ammelie pe 8 aprilie 2010 15:39
Mai am doar vreo doua dintre filme de bifat :)
ancaemy pe 14 aprilie 2010 13:37
foarte tare omul asta:incepand de la felul de a fi, de a se imbraca, vorbi si juca!!! talent cu carul, sarm, inteligenta, tot ce vrei!!!!!! nu am vazut chiar toate filmele lui, dar face roluri exceptionale! pentru mine e cel mai talentat si sexy actor in viata!!!!!!!!
ancaemy pe 14 aprilie 2010 13:42
cred ca piratii au facut miliarde de dolari, nu sute de milioane!
Psychoprincess pe 15 aprilie 2010 23:09
goooooood........e un actor genial...e frumos...sensibil....nebun.....si care a facut totul la viata lui.....e barbatul ideal.....penrtu mine cel putin.........
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 22:57
cel mai tare actor
jon michael pe 20 mai 2010 19:11
E super e cel mai mare acor
keisha_sn2 pe 31 mai 2010 20:44
Este absolut genial,are un talent formidabil.Toate personajele pe care le-a intruchipat sunt bine interpretate si au originalitate
:X:::X::X:::X:X::X:X:XX:X:X:X:XX:X:X:X:X::X:X
The best :X

marius93 pe 12 iunie 2010 18:36
Imi place Johnny Depp foarte mult. E un actor foarte bun care a facut numai roluri de exceptie. A fost genial in Edward Scissorhands si in rolul capitanului Jack Sparrow.
alexcretu75 pe 20 iulie 2010 16:16
Cel mai tare actor care a inceput tarziu sa fie actor la 21 de ani.
mjBIANCA pe 11 septembrie 2010 23:10
cu fiecare rol jukt ne-a demonstrat k este cu adevarat un actor grozav, kre poate sa joace orice absolut perfet si dupa parerea mea pune "un pic" din el in fiekre personaj deoarece are o personalitate puternik c iese in evidenta usor.....opinia mea este k are un talent imens si c dak nu e pe podium este cu siguranta printre cei mai mari actori de pana acum.
DeeaC. pe 21 ianuarie 2011 23:59
Este un actor exceptional
manutd pe 31 ianuarie 2011 23:50
:X
:) pe 9 februarie 2011 12:55
Ce pot sa spun? ... E un actor talentat si ii ADOR majoritatea filmelor.
legolas05 pe 23 aprilie 2011 12:13
unul dintre cei mai buni actori
Gebeleizis pe 11 mai 2011 06:47
Dupa parerea mea, cele mai reusite roluri le face in trilogia "Piratii din Caraibe" si "Arizona Dream".
yony_cata99 pe 17 iunie 2011 18:05
E actorul meu preferat,din punctul meu de vedere e cel mai bun.E foarte comic...Cand am vazut ,,Piratii din Caraibe:pe ape si mai tulburi''M-AM SPART DE RAS!
Beatryce pe 16 octombrie 2011 12:16
ff bun actorul :x
interpreteaza super bine ..

alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2011 20:46
doar cateva perspectiva , pentru ca actorul are mult mai multe !
margott pe 6 mai 2012 20:23
Un actor frumos si talentat.
Theodor2011 pe 21 mai 2012 10:07
JOHNNY DEPP UN ACTOR FOARTE LA MODA,SI UNUL DINTRE PRIMII CINCI ACTORI AI LUMII LA ORA ACTUALA, CU MULTE FILME DE SUCCES LA ACTIV,PERSONAL CRED CA ROLUL VIETII L-A AVUT IN SERIA PIRATES OF THE CARIBBEAN INTERPRETANDUL MAGISTRAL PE JACK SPAROW
SANDA45 pe 1 decembrie 2012 18:09
taree
cosmin742000 pe 3 mai 2017 00:27
Johnny Depp e actor ? si sext? imi vine sa vars

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells