Casa lui Schwarzenegger din Austria devine muzeu

de Cristina Grigore în 1 Aug 2011
Casa lui Schwarzenegger din Austria devine muzeu

În timp ce Arnold Schwarzenegger se pregătea să-şi pretreacă ziua de naştere - 30 iulie -  în Santa Monica, State Unite, oficialii modestului sat din Austria, Thal, marcau cea de-a 64 aniversare a sa prin transformarea casei în care acesta a locuit vreme de aproape 20 de ani în muzeu, scrie Wenn.

Fostul senator al Californiei a trăit în satul australian din 1947 până în 1966, când s-a înscris în competiţia Mr. Universe, trofeul câştigat reprezentând pentru el, aşa cum a declarat mai târziu, „biletul spre America”.

În fosta casă a starului, care şi-a dat acceptul asupra proiectului, sunt expuse, printre numeroase alte obiecte care i-au aparţinut,  patul din copilărie, ganterele cu care s-a antrenat pentru performanţa în culturism, o sabie din Conan the Barbarian şi motocicleta Harley Davidson folosită în franciza Terminator.

Helga Forstner, coordonatoarea muzeului lui Arnold, a declarat pentru BBC: „Era doar un băiat de la ţară, însă şi-a construit o carieră atât de grozavă şi de specială, încât austriecii sunt cu adevărat mândri de el”.

„Vine mereu în vizită în Thal când se află în Austria. Ultima dată a venit pe 21 iunie şi a fost cu adevărat încântat de unele exponate”, a mai adăugat Forstner.

Poţi vizita aici, pagina oficială a site-ului, de unde am alăturat în galerie fotografii cu muzeul Arnold Schwarzenegger.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 1 august 2011 11:24
Foarte frumos...Cinste lor!
danymury pe 1 august 2011 14:58
„a trăit în satul australian” o mica gresala de cuvinte, trebuie doar corectat acolo...
foarte bine, merita ca a facut niste filme memorabile...

Crist11 pe 1 august 2011 17:13
De la un baiat de la tara a ajuns un actor de milioane.
Felicitari.

Sorin87 pe 1 august 2011 23:11
macar sa lase in urma ce sa putem vizita
alex_il_fenomeno pe 2 august 2011 16:32
foarte ingeniosi austriecii ! asa avem ocazia sa vedem si altceva de la Schwarzenegger in afara de celebrele sale filme !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells