Cine "razbate" la Sundance?

de Gloria Sauciuc în 25 Ian 2009
Cine "razbate" la Sundance?

Filmul cu Mariah Carey in rolul unei asistente sociale ia marele premiu la Sundance.

Competitia filmelor de fictiune a fost alcatuita din 16 filme americane, iar Marele Premiu al Juriului pe 2009 a mers la filmul Push/Razbate: dupa un roman de Sapphire, in regia lui Lee Daniels (Shadowboxer). Filmul spune povestea zguduitoare si emotionanta a lui Precious Jones, o tanara din Harlem care se lupta cu un destin dificil pentru a-si gasi un drum in viata.

"Ea vorbeste in numele tuturor minoritatilor din Harlem, din Bronx, tinand cont ca a fost abuzata, are HIV, nu stie sa citeasca, e obeza, si i s-au inchis toate usile in fata" a spus regizorul, producator al filmului Monster's Ball (2001). Un caz iesit din comun in care juriul si publicul au fost de acord asupra decernarii premiului cel mare: astfel, pe langa Marele Premiu al Juriul, Push a mai primit si Premiul Publicului la sectiunea filme de fictiune.

Pentru premiul sectiunii Documentare, juriul a ales filmul lui Ondi Timoner - We Live in Public din 16 filme la categoria "U.S. Documentary". Al doilea Mare Premiu al Juriului pentru Ondi Timoner (l-a castigat pe primul in 2004 cu Dig!), e povestea extraordinarului impact al Internetului asupra relatiilor personale intre oameni, privita prin ochii lui Josh Harris, rebelul Internetului cunoscut pentru proiectele sale de arta experimentala in spatiul public. "Sundance este ca si casa mea", a spus Timoner cand a acceptat premiul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2010 09:03
din nou , un film castiga un premiu important , desi in distributie joaca o cantareata ; sa fim seriosi , mariah carey mai are , in afara de asta , vreo 2-3 filme si cam atat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells