Editura Nemira lanseaza titlurile <i>Misterul Tiziano; Afacerea Rafael; Codul onoarei; Cavalerii in alb si negru; Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins</i>

25 Ian 2009
Editura Nemira lanseaza titlurile <i>Misterul Tiziano; Afacerea Rafael; Codul onoarei; Cavalerii in alb si negru; Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins</i>

Iain Pears – Misterul Tiziano; Al doilea volum al seriei Misterele italiene

Cand Louis Masterson, membru al celebrului Comitet Tiziano, este gasit mort, injunghiat intr-o gradina publica din Venetia, generalul Bottando de la Brigada Furturi Opere de Arta din Roma o trimite pe Flavia di Stefano in ajutorul carabinierilor din Venetia. Ei insa nu par a fi convinsi ca au nevoie de vreun sprijin, considerand ca autorul crimei ar fi un simplu hot sicilian.

Insa Flavia... are suspiciunile ei si apeleaza la serviciile istoricului de arta britanic Jonathan Argyll, aflat in Venetia pentru a achizitiona o pictura din colectia marchizei di Mulino. Dupa ce impresionanta colectie este pradata si un alt memebru al comitetului moare in mod straniu, Flavia si Argyll pornesc la drum pentru a afla adevarul. Cu cat se aproprie de rezolvarea cazului, misunea devine din ce in ce mai periculoasa, iar cheia misterului se gaseste intr-un portret disparut, atribuit lui Tiziano.

Iain Pears s-a nascut in 1955 in Coventry, Anglia. A studiat la Wadham College, Oxford, unde a obtinut doctoratul in filozofie si istoria artelor. A fost consultant de televiziune la BBC, Channel 4 si ZDF pentru mai multe emisiuni consacrate artei, iar intre 1982 si 1990 a fost corespondent pentru Reuters in Italia, Franta, Anglia si Statele Unite. S-a impus pe scena literara cu volumele Cercul crucii (1998 – Editura Nemira, 2007), The Dream of Scipio (2002) si The Portrait (2005), dar recunoasterea internationala si-a castigat-o prin seria Misterele italiene, ce il are in centru pe istoricul de arta Jonathan Argyll. Primul volum al seriei, Afacerea Rafael (1991 – Editura Nemira, 2008), este urmat de Misterul Titian, The Bernini Bust (1992), The Last Judgement (1993), Giotto’s Hand (1994), Death and Restoration (1996) si The Imaculate Deception (2000).

Iain Pears – Afacerea Rafael; Autorul best-sellerului international Cercul Crucii;  Seria Misterele Italiene

Capodopere falsificate, trafic de tablouri furate si vandalism. Crima este doar urmatorul pas...

Cand Jonathan Argyll, specialist in istoria artei, este surprins intr-o biserica din Roma, in care patrunsese prin efractie, un secret amutitor iese la lumina zilei: zidurile stravechi tainuiau un fabulos tablou, semnat de Rafael, ascuns in spatele unei lucrari de Mantini. Dar lucrarea, de care nimeni nu stiuse pana acum, disparuse, pentru a reaparea mai tarziu in mainile comerciantului englez de arta Edward Byrnes.

Tabloul este dezvelit... de Byrnes sub ochii intregii lumi inmarmurite. si, socant, apar schitele unui falsificator de arta, care atrag cele mai intunecate suspiciuni. Un ingrozitor act de vandalim... are loc in Muzeul National din Roma. Crima este doar urmatorul pas intr-un sir de evenimente scapate de sub control. Generalul Bottando din divizia italiana impotriva traficului cu obiecte de arta se afla in fata celei mai dificile si periculoase misiuni din cariera sa.

Jack Whyte – Codul Onoarei 

In 1187... unul dintre supravietuitorii Bataliei de la Hattin, tanarul templier scotian Alexander Sinclair, ranit, se refugiaza in desert. Afland de executia celor cazuti prizonieri, nu pomeneste nimic despre statutul sau in cadrul Ordinului Templului. Scotianul face parte din Sanctuarul Tainic al Ordinului. Mai mult, este unul dintre membrii stravechii Confrerii din Sion, o societate secreta in interiorul altei societati secrete, necunoscuta de simplii membri si de sergenti.

Doi ani mai tarziu...Sieur Henri St. Clair este trezit in miez de noapte de suzeranul sau, Richard Inima de Leu, venit sa-l viziteze. Regele Richard strange o armata pentru a elibera tara Sfanta de sub dominatia lui Saladin si a sarazinilor lui si doreste ca sieur Henry, primul si cel mai iubit profesor al sau, sa-l insoteasca in calatoria pe mare, ca Maestru de Arme. Pe batran nu-l trage inima sa mearga, caci Richard – sadic si nemaipomenit de egoist – ii displace si nici nu-i inspira incredere.

Dar viitorul... sau si al tanarului fiu André, cavaler in plina ascensiune in cadrul Ordinului, depind de loialitatea fata de Richard. Sieur Henri stie ca André il venereaza pe Alexander Sinclair, var mai varstnic din ramura scotiana a familiei, care se afla in tara Sfanta de ani de zile. Sperand ca va gasi in Alexander un aliat pe un pamant necunoscut, Sieur Henri accepta calatoria. Dar campania cruciadei si intrigile politice si personale din sanul ei aduc familia de St. Clair – si Ordinul – in pragul dezastrului.

Jack Whyte s-a nascut la Johnstone, Scotia, in 1939. A studiat in Anglia si in Franta, apoi a emigrat in Canada, in 1967, unde timp de douazeci de ani a fost profesor de engleza, cantaret, muzician si actor. in anii ’70 a scris, a regizat si a jucat intr-un spectacol one man show despre poetul Robert Burns, care a avut un succes extraordinar, determinandu-l sa aleaga o cariera in publicitate. Ca romancier, a debutat in forta in 1992 cu bestsellerul The Skystone, primul din seria The Camulod Chronicles, o saga a patru generatii ce urmareste ascensiunea si prabusirea regelui Arthur. A urmat apoi The Templar Trilogy, din care fac parte deocamdata volumele: Cavalerii in alb si negru (2006 – Editura Nemira, 2007) si Codul onoarei (2007). Ultimul volum al seriei, Order in Chaos, va fi publicat la sfarsitul anului 2009.

Jack Whyte - Cavalerii in alb si negru

In 1088, tanarul cavaler Hugues de Payens este initiat in secretele Ordinului Renasterii din Sion, care considera ca Biserica Crestina este „o creatie lipsita de temei... construita pe un mit”. Fondat de iudeii care au fugit din calea ocupantilor romani, Ordinul crede ca adevarul despre Iisus si despre inceputurile crestinismului zace ascuns sub Templul din Ierusalim. Cand papa Urban cheama crestinatatea la cruciada pentru a elibera tara Sfanta din mainile musulmanilor, Ordinul nu rateaza ocazia de a incerca sa recupereze aceste documente stravechi si il trimite pe Hugues de Payens, alaturi de alti oameni de incredere, sa se alature cruciatilor. Dupa sangeroasa cucerire a Ierusalimului, Hugues fondeaza un nou ordin monahal, al unor calugari-luptatori, care sa-i serveasca drept paravan pentru sapaturile sub temelia Templului. Astfel se declanseaza o cursa contra cronometru pentru descoperirea comorii ascunse, inainte ca Biserica sa afle despre adevaratele activitati ale noului ordin.

Jesús del Campo – Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins; Premiul International Ciudad de Gaeta

Dupa intoarcerea sa... din Insula Comorii, tanarul Jim Hawkins se gandeste sa redeschida hanul „Amiralul Benbow”. Hotarat sa renunte la viata sa aventuroasa si molipsit de spiritul Epocii Luminilor, isi propune sa afle cat mai multe despre lume ascultand povestile oaspetilor sai: un pirat englez obosit si bolnav care doreste sa invete sa citeasca, un iacobit scotian intors dintr‑un lung exil in Canada, un cavaler prusac care colinda Europa pentru a uita de razboaie, un spion venetian urmarit de guvernul republicii sale, o doamna burgunda care intuieste izbucnirea revolutiei in tara sa.

Ia nastere astfel... un club improvizat de povestitori, care, reuniti in jurul focului ori in gradina, la umbra palmierilor, vorbesc despre dueluri, escrocherii, naufragii, batalii si dusmanii. Oaspetii hanului povestesc ca sa alunge uitarea, ca sa-si pastreze istoriile vii. Din istoriile lor se desprinde dorinta arzatoare a omului de a se razvrati impotriva destinului, de a se confrunta cu imensitatea lumii si de a o lua cu asalt.

Jesús del Campo, nascut in Gijón, este traducator si doctor in filologie. Dupa rasunatorul succes al primului sau roman, Los diarios clandestinos de Blancanieves (2001), s‑a bucurat de recunoasterea internationala cu Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins (2002), roman tradus in numeroase limbi si castigator al Premiului International Ciudad de Gaeta. Ulterior a publicat Historia del mundo para rebeldes y sonámbulos (2007). Dintre lucrarile sale mai amintim Radio Babel si Tesoros, selvas y naufragios: de Stevenson y Conrad a Theroux y Coetzee.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells