Noiembrie este luna Tommy Lee Jones

de Cinemagia în 12 Oct 2012

Patru filme cu Tommy Lee Jones vor fi difuzate în luna noiembrie pe postul TV MGM, printre ele şi primul cel mai important film din cariera actorului, şocantul Închisoarea din Jackson County. Aici are loc una dintre cele mai grafice scene de viol din istoria cinematografiei, într-o închisoare.

Născut în Texas, Tommy Lee Jones a urmat Universitatea Harvard, unde a fost coleg de cameră la cămin cu viitorul vicepreşedinte Al Gore. După colegiu, Jones şi-a început cariera teatrală pe Broadway şi - în scurt timp - a obţinut primul rol în film, în 1970. Au urmat numeroase roluri în filme, televiziune şi teatru.

Acum, la 66 de ani, este unul dintre cei mai solicitaţi actori de la Hollywood. Atât pe ecran cât şi în viaţa reală este celebru pentru personalitatea lui morocănoasă, care a devenit trăsătura lui distinctivă de-a lungul anilor. Când nu filmează, Jones este fermier, fiind proprietarul unei ferme de vite de 3000 acri, lângă San Antonio, Texas.

Afișează:
1 din 5
Cer albastru: marţi, 6 noiembrie, de la 22:55, MGM

Derularea evenimentelor fac din Blue Sky genul de film care ne surprinde în mod constant prin originaliatea rezolvării anumitor situaţii. Într-o lume în care secretele sunt cele care fac legea, iubirea ajunge să fie cea mai puternică dintre toate armele.

Blue Sky este ultima peliculă regizată de către Tony Richardson. Acţiunea peliculei este plasată în anii '50, o perioadă în care testele nucleare iau amploare. Maiorul Hank Marshall (Tommy Lee Jones) este unul dintre căpitanii din armata americană care nu este de acord cu superiorii săi în privinţa utilităţii testelor nucleare.

Acesta este motivul transferării lui de la o unitate militară la alta. Soţia lui Hank, Carly (Jessica Lange) ajunge să aibă o relaţie cu comandantul noii baze militare, Vince Johnson (Powers Boothe). Acesta va fi surprins la clubul ofiţerilor dansând cu nimeni altă decât ispititoarea Carly. Curând după această, Johnson îl va trimite pe Marshall în misiune în Nevada pentru a supraviza nişte teste. Însă Hank, nu este deloc aşa de uşor de păcălit în legătură cu ceea ce se întâmplă de fapt între soţia sa şi superiorul său. În vreme ce Marshall are probleme cu siguranţa executării testelor nucleare în Nevada, Johnson continuă propriile cercetari în ceea ce o priveşte pe Carly.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 12 octombrie 2012 13:43
toate merita vazute.
africanus pe 13 octombrie 2012 13:12
Tommy e un actor consacrat, orice film cu el este o noua incercare si scoate cate ceva nou din caracterul sau special in fiecare aparitie cinematografica, merita toate vazute (filmele enumerate mai sus).
zeno.marin pe 13 octombrie 2012 13:42
Cool. Din pacate - si era de asteptat - cei de la trustul RCS RDS au remarcat ca licenta MGM e mai scumpa decat rahaturi precum Giga TV, Taraf, H2O etc.... Probabil multe din ele sunt chiar gratuite, dar ma rog...
Partea buna e ca exista si alte optiuni, mai mult sal mai putin legale...

alex_il_fenomeno pe 21 noiembrie 2012 15:42
norocosi cei ce au reusit sa le vada .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells