Poveşti domestice

de Ştefan Dobroiu în 18 Mar 2013
În aşteptarea premierei lui Domestic, iată o serie de poveşti domestice

Vinerea viitoare se lansează pe ecrane Domestic, cel de-al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru (după Pescuit sportiv şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii). Filmul este o "comedie despre oameni, animale şi relaţia lor complicată", iar pentru promovarea filmului echipa a pornit în căutarea secretelor domestice ale personalităţilor din România. Iată câteva dintre poveştile lor.

Este o poveste despre oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, Domestic este povestea copiilor, adulţilor şi animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţa mai bună.

Filmul urmăreşte povestea a trei personaje principale – domnul Lazăr (Adrian Titieni), domnul Mihăeş (Gheorghe Ifrim) şi Toni (Sergiu Costache) – şi a animalelor lor, toți nevoiți să locuiască împreună în aceeaşi comunitate a blocului. Antrenate de o serie de evenimente amuzante, absurde, însă totuşi realiste, fiecare dintre cele trei personaje completează povestea celuilalt, influenţând-o într-o anumită măsură.

“Mi-am dorit un film simplu, amuzant şi emoţionant în acelaşi timp. Inspirat în mare măsură din copilărie, filmul se bazează pe câteva poveşti cu animale domestice (şi nu numai), copii şi părinţii acestora. Sunt poveşti în care am realizat că se regăsesc mulţi oameni şi nu doar din România. Sunt poveşti universale în care copiii, animalele şi adulţii ajung să interacţioneze accidental, însă destinele, atât ale animalelor cât şi ale oamenilor, se întrepătrund, se influenţează şi schimbă ireversibil. Să ne uităm puţin în jurul nostru: câţi oameni sunt în parcuri şi pe străzi cu animale, câţi dintre vecinii noştrii nu au măcar un acvariu sau un papagal, uitaţi-vă cât de mult sunt prezente în viaţa noastră animalele, de la reclamele TV, în cântece, sigle, în numele de familie, poveşti, filme, etc. Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi mâncăm în acelaşi timp la propriu animalele, iar la figurat între noi oamenii. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi... mă opresc aici. Restul în film”, a declarat regizorul Adrian Sitaru.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Adrian Sitaru, Domestic

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 18 martie 2013 22:33
Interesant , o sa ma duc sa-l vad mai ales ca sunt iubitor de animale .
alex_il_fenomeno pe 31 martie 2013 19:52
Promite multe, asa ca cel putin eu sigur nu il ratez.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells