Trăsnitul Will Ferrell

de Ştefan Dobroiu în 15 Iul 2012
Trăsnitul Will Ferrell

Este unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood, transformat într-o celebritate de participarea în emisiunea Saturday Night Live. Este şi unul dintre puţinii membrii SNL nominalizat la premiile Emmy, dar, ca de obicei, faima internaţională a venit o dată cu apariţiile pe marele ecrane. Poate ţi-l aminteşti din două dintre filmele Austin Powers (probabil că nu). Cu siguranţă ţi-l aminteşti, în schimb, din apariţia în Zoolander, unde îl interpretează pe villain-ul Mugatu, posesorul unei frizuri adesea votată în topul celor mai trăsnite podoabe capilare văzute vreodată pe marele ecran.

Rolurile cresc în importanţă, iar în 2004 capătă şi mai mulţi fani cu Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, un film atât de apreciat de spectatori, încât acum se scrie scenariul unei continuări. Starsky & Hutch şi Melinda and Melinda sunt alte două tiluri care îi consolidează statutul de speranţă a comediei, iar succesele de casă, precum şi desele apariţii în reclame şi seriale, fac ca în 2004 Will Ferrell să aibă un onorariu total de 40 de milioane de dolari, ceea ce-l catapultează în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood.

Schimbă tonul în Stranger Than Fiction, iar în Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby revine la comedie, ambele titluri bucurându-se de succes de casă şi critică în 2006. În ultimii ani nouă ne-a plăcut cel mai mult în The Other Guys, una dintre cele mai bune comedii ale lui 2010, unde apare alături Mark Wahlberg (de văzut de vineri în Ted).

Apariţiile în filme l-au făcut pe Ferrell să se extindă către producţie. Este producătorul lui The Campaign, comedie ce se va lansa în cinematografele din România pe 14 septembrie. Will Ferrell este un politician de carieră, Cam Brady, care comite o gafă de proporţii la scurtă vreme înainte de alegeri, ceea ce-i determină pe doi oameni de afaceri foarte bogaţi să profite de ocazie pentru a promova un concurent pentru Brady şi a obţine astfel influenţă în regiune. Alesul lor e naivul Marty Huggins (Zack Galifianakis), directorul biroului turistic local, care va deveni în curând un competitor extrem de serios pentru Brady, până atunci favoritul comunităţii. Cei doi vor renunţa curând la orice scrupule, câştigarea alegerilor devenind o adevărată obsesie.

Anul acesta va juca în Three Mississippi, comedie pe afişul căreia ar putea apărea şi Adam Sandler. Povestea se învârte în jurul a doi indivizi din orăşele rivale. Ei vor deveni starurile unei competiţii fotbalistice. Tot în viitoarea perioadă Ferrell se pregăteşte să-l interpreteze pe doctorul Watson, partenerul lui Sherlock Holmes, într-o ecranizare în cheie comică a aventurilor celebrului detectiv. Dacă-ţi spunem că acesta va fi interpretat de Sacha Baron Cohen o să-ţi dai repede seama de stilul ecranizării.

Rămâne pe tărâmul comediei în The Flamingo Thief, o comedie produsă de Ben Stiller despre un bărbat care descoperă o metodă ieşită din comun pentru a depăşi moartea soţiei. La anul ar putea filma Swear to God, despre directorul unui fond de investiţii care crede că l-a văzut pe Dumnezeu. Cum spuneam mai sus, în plan are şi Anchorman 2. Interesant este faptul că actorii principal din filmul original se vor întoarce şi ei în sequel. Este de vorba de Christina Applegate, Steve Carell şi Paul Rudd, care în cei opt ani scurşi de la lansarea lui Anchorman nu au stat deloc degeaba în ceea ce priveşte comediile.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 16 iulie 2012 10:40
Mai are de lucrat la capitolul actorie, desi in Spargatorii de nunti e de-a dreptul mortal, partea lui mi-a placut cel mai mult. Mom, the meatloaf ! We want it now :)))
alex_il_fenomeno pe 3 august 2012 11:46
ii urez o cariera cat mai lunga in acest domeniu .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells