The Imaginarium of Doctor Parnassus

(2009)

Dr. Parnassus

Poster The Imaginarium of Doctor Parnassus Postere The Imaginarium of Doctor Parnassus

Sinopsis The Imaginarium of Doctor Parnassus

Mai mult
The Imaginarium of Doctor Parnassus HD

În zilele noastre, doctorul Parnassus, un bărbat care pe vremuri a câștigat un pariu cu însuși Diavolul, are darul de a controla imaginația altora. După ce s-a jucat o dată cu soarta, doctorul are curajul de a-și încerca încă o dată norocul și tot cu forțele întunecate. Într-o înțelegere cu misteriosul domn Nick, Parnassus obține nemurirea, dar prețul e mare: primul său născut va fi luat de Nick în ziua aniversării a 16 ani. Timpul a trecut, iar fiica lui Parnassus, Valentina, se află acum într-un…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Imaginarium Of Dr. Parnassus

Produs de

Davis-Films

Distribuitorul international

Lionsgate

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office The Imaginarium of Doctor Parnassus

Weekend premieră (18.01.2010)
  • Loc 3
  • Spectatori 7.936
  • Încasări (RON) 141.988,00
Total
  • Spectatori 30.098
  • Încasări (RON) 474.794,28
  • Încasări (USD) 160.548,03

Părerea criticului

Pitbull pe 21 Ianuarie 2010 01:30
Terry Gilliam nu se dezminte!
Terry Gilliam nu se dezminte! - "The Imaginarium of Doctor Parnassus"
Acelaşi inepuizabil caleidoscop al fanteziei

Gilliamul meu favorit este "12 Monkeys", tocmai prin caracterul său de excepţie: deşi fidel sieşi, cu imaginaţia sa debordantă, Terry plasează halucinanta poveste post-apocaliptică, înţesată cu paradoxuri temporale, într-un context SF cât se poate de logic şi riguros. Căci proteicul artist, de la zgubiliticii săi Monty Pythoni şi "Time Bandits", trecând prin orwellianul "Brazil" şi săltăreţul "...Münchausen", până la recentele "Tideland" şi "The Brothers Grimm", este în primul rând posesorul unei fantezii dezlănţuite, dublate de cel mai solid talent. Cel puţin până acum, nu ne-a dezamăgit niciodată.
La prima vedere, Dr. Parnassus nu e decât un nou avatar al lui Faust - dar să nu uităm că la Terry Gilliam… citeşte

28 16
Scorpiosv pe 25 februarie 2013 00:58
Scrii mult si fara rost...nici un om in toate mintile nu ar avea rabdare sa citeasca tot ce ai scris acolo...cand este foarte usor sa vezi 20 minute din film ca sa reducem rezumatul tau
MrJuVe pe 13 ianuarie 2014 21:22
Te contrazic, eu am răbdare să citesc şi cred că mai sunt şi alţii care au.
Gloria pe 16 Decembrie 2009 17:27
Dacă vezi câteva dintre tablourile pictorului scandinav Odd Nerdrum îţi vei face o idee despre cum arată universul Imaginarium-ului lui Dr. Parnassus.
Cu o estetică în care celor mai impresionante elemente de decor le sunt date note lugubre şi ambigue, în timp ce personajele sunt luminate de o undă de speranţă, deşi universul care le înconjoară este întunecat, cea mai recentă producţie a lui Terry Gilliam e ca o invitaţie dincolo de oglinda magică a lui Parnassus.

The Imaginarium of Doctor Parnassus a fost proiectat la Cannes în premieră mondială, în afara competiţiei.
Stilul este ca de pânză veche, aproape medievală, colată peste un peisaj contemporan, mai exact cel al Londrei secolului XXI. Efectul e uşor naturalist, dar - în acelaşi timp - impregnat de mister. Teatrul ambulant al lui Parnassus arată ca venind dintr-o altă… citeşte

28 12
Claudia1606 pe 23 decembrie 2009 17:05
Abia astept sa vad filmul,mai ales ca este cu actorul meu preferat Johnny Depp
Scorpiosv pe 25 februarie 2013 00:57
Da,actori buni...ideea este furata ca sa stii si tu si fii amabila si da note pe meritul filmului respectiv.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Praetorian pe 31 Ianuarie 2010 18:31
O porcarie
Unul dintre cele mai aiurea filme pe care le-am vazut in 2010 . Dupa distributie(Johnny Depp , Collin Farrell si Jude Law) ma asteptam la ceva interesant dar a fost o mare pierdere de timp . Poate pentru ca nu sunt familiarizat cu filmele lui Terry Gilliam .
44 59
Deeablingbling pe 1 martie 2010 12:25
Sincer...sunt total de acord cu tine.M-am plictisit ingrozitor.
yo-yo pe 6 iulie 2011 20:11
johnny deep a fost doar o dublura..filmul poate era mai bun daca heath ledger ar fi putut sa il continuie . R.I.P
costash pe 31 Iulie 2009 20:04
nu pot sa inteleg cum de un film pe care nu l-a vazut nimeni poate sa aiba asa o nota mare..la fel ca si trilioanele de parti herry potter care urmeaza sau mai stiu eu ce desene animate sau povesti de adormit copii care urmeaza a fi produse...cred ca cinemagia ar trebuie sa schimbe metoda de acordare a notelor pentru fime pt ca multe dintre ele sunt irelevante
38 57
baiandrei pe 14 august 2009 00:45
da, trebuie ca a fost o scapare a designerilor site-ului care au activat acordarea de voturin inainte de data de lansare. Pe de alta parte, filmul a rulat la cateva festivale daca nu ma insel, si poate ca posibilitatea de a vota este totusi indeptatita. Tine de useri de a nu vota daca nu au vazut filmul. Mai mult, mi se pare nedreptatit toata zarva despre actorii care au jucat (cu toate ca a fost ultimul film al lui HL). Tot respectul, dar toate filmele renumite ale lui Gilliam au fost remarcabile datorita ideilor lui trasnite si felul in care le-a exprimat. Poate ca e vorba decat de bagajul subtire al vizitatorilor. Oameni buni, pune-ti mana si uitati-va la macar un Monty Python, la Brazil, la Twelve Monkeys. Ma gandesc ca Fear &Loathing in Las Vegas ati vazut... Ciao.
smil3 pe 24 februarie 2013 22:56
La "Comedie de groaza" 2013 s-au dat peste 50 de comentarii si filmul nici nu a aparut.
Morphy pe 01 Martie 2009 23:18
Cred ca principalul actor este greu de numit in acest film. Johnny Depp, Heath Ledger, Colin Farrell, Jude Law, Christopher Plummer - toti sunt actori exceptionali. Mie mi se par toti cei 5 actori principali.
26 14
rarika444 pe 30 ianuarie 2010 22:11
adevaratul actor principal est Health Ledger .. ceilaltzi 3 actori care il interpreteaza pe Tony sunt doar chipurile personajului care de fapt este Ledger .. dak vetzi vedea filmul vetzi intzelege ce filmu .. P.S. .. un film frumos dak il urmareshti atent shi cu rabdare e foarte intersant
Scorpiosv pe 25 februarie 2013 00:55
Da mare porcarie de film
Ana Maria Minea pe 21 Februarie 2008 13:40
Parerea mea este ca acest film va fi unul dintre succesele anului 2009. Chiar daca principalul actor a decedat ca urmare a medicamentelor luate pentru diferite probleme, (nu droguri, dupa cum se specula si inca se mai crede de catre unele persoane care nu prea cunosc limba engleza) este extrarodinar ca producatorii ii pastreaza aparitiile de pana acum in aceasta pelicula, urmand a i se schimba infatisarea datorita oglinzii magice. A fost unul dintre tinerii actori care tocmai incepeau sa se afirme, acesta fiind unul dintre multe rolurile pe care Heath avea extraordinarul talent sa le joace. Acest talent se vede in The Dark Knight...Se stie ca cele mai grele roluri sunt rolurile negative...si faptul ca el a jucat un astfel de rol, care este foarte greu, si pe care l-a jucat si Jack Nichloson, spune multe despre talentul sau!!
Pacat ca o stea s-a stins atat de repede. Pacat de… citeşte

15 15
heathaddict79 pe 16 noiembrie 2009 16:24
Asta daca si iesea in 2009....Se pare ca va iesi in ianuarie 2010 la noi.Deocamdata asta e cea mai recenta modificare, deci nici macar atunci nu putem fi siguri ca va iesi, din pacate.Eu ard de nerabdare sa vad acest film, care se anunta extrem de spectaculos!RIP Heath Ledger!
heathaddict79 pe 29 Aprilie 2010 11:10
Ultimul film marca HEATH L.
Este un film original dar pe care il recomand doar fanilor actorilor din acesta, in special fanilor lui Heath Ledger, pentru care va fi un fel de despartire dulce-amaruie. Mi-a placut sa-l urmaresc pe actor in ultima sa prestatie, desi aparitia sa din film a fost mai putin placuta, chiar un pic greu de suportat(cine a vazut stie la ce ma refer, nu vreau sa spoil). Ultimul sau act a fost ca o revedere a unui prieten drag si in acelasi timp some closure. Mi-as dori tare mult sa castig Dvd-ul cu his last performance, care pentru mine inseamna enorm de mult.
12 4
claudiu-daniel pe 12 Mai 2009 19:19
claudiu-daniel lugoj
cred ca va fi un film exceptional mai ales ca joaca atiti actori buni.
12 22
omdestept pe 27 Ianuarie 2010 01:38
the imaginarium of doctor parnassus este un film tipic gilliam si prin asta nu inteleg ca ar fi prost sau bun. am vazut acest film pentru ca este ultimlu film in care a jucat Ledger si pot spune ca se merita. dintre cei patru actori care-l joaca pe tony nici unul nu iese in evidenta, ei avand in trecut interpretari mult mai bune. ideea filmului este originala si foarte interesanta, dar punerea ei in scena ar fi putut fi mai buna.
10 6
cezarika21 pe 30 Mai 2015 11:20
O incursiune în cotloanele imaginației
Fantezie vizuală tipică a lui Terry Gilliam, ”The Imaginarium of Doctor Parnassus” își poartă spectatorii prin profunzimile imaginației, dezvăluind universuri de basm create de mintea fiecărui om. Filmul este un joc plin de culoare care-i antrenează pe spectatorii cu imaginație și-i alungă pe cei pentru care lumea nu este decât spectacolul deprimant al unei realități iluzorii.

În viziunea lui Gilliam, viața este o succesiune de alegeri pe care le facem conștient sau inconștient zi de zi, fiecare opțiune deschizându-ne o poartă spre un viitor posibil. Omul are libertatea de alegere conferită de un Dumnezeu îndepărtat, fiecare pas făcut apropiindu-l sau îndepărtându-l de calea mântuirii sufletești și a vieții veșnice. Pașii oamenilor nu sunt însă doar rodul propriilor lor dorințe, ci pot fi abătuți de prezența unui personaj… citeşte

8 1
Radu1711 pe 28 Ianuarie 2010 23:27
radu1711
foarte bun film dar ma deranjeaza ca Johnny Depp apare numai 5 minute in film din pacate
8 6
diz3lgirl pe 29 Ianuarie 2010 10:25
...
i-am dat doat 6 doar pt ca ideea filmului e deosebita, dar in rest... e trasa matza de coada cu imagiraium ala de te ia cu somn... f dezamagiti am fost toti dupa filmul asta...
8 24
silv_xd_tweety pe 12 iulie 2010 01:20
exact corigeb ;)
silv_xd_tweety pe 12 Iulie 2010 16:14
Wonderfully Abstract Tale From Gilliam
Un film fantastic , plin de mister .. Andrew Garfield isi joaca rolul foarte bine , apreciat fiind si de cei de la Marvel (a preluat rolul lui Spider-Man ) , Heath Ledger de asemenea contureaza rolul lui Tony .. Singurul care “ m-a dezamagit “ a fost parca Jude Law , caruia ii sta urat cu plete si care nu a intrat destul de frumos in personaj aducandu-i personajului ceva seducator dar totodată vulnerabil, ceva naiv, copilaresc în bucuria descoperirii noului univers în care intrase, acela al propriei imaginaţii.. Colin Farrell si Johnny Depp au avut niste aparitii foarte interesante .. Christopher Plummer , Terry Gilliam sunt “stalpii”.. Filmul este o capodopera demna de nota 10 din cauza ideilor si scenariului , din cauza imaginilor si interpretarilor .. Un film superb , original …….UNIC!!!!!!
7 2
corigeb pe 16 iulie 2010 00:43
In sfarsit o persoana care stie sa aprecieze un film bun :)
Alexandr pe 13 Ianuarie 2010 23:48
cred k o sa fie printre cele mai bune filme ale anului 2009!
7 17
hermary pe 18 Ianuarie 2010 10:26
Actori excelenti, decorul la fel, idee inovativa as spune, desi replicile si scriptul nu sunt prea stralucite. Ma asteptam la mai mult....
6 10
Kramer pe 08 Februarie 2010 14:23
The Imaginarium
The Imaginarium of Doctor Parnassus e un film întortocheat, asta e sigur. Regretatul Heath Ledger apare mult mai mult decât se aştepta oricine, asta din cauză că Tony, personajul lui Heath Ledeger trece printr-o oglindă magică care îl trimite în mintea lui Dr. Parnassus, interpretat magnific de Christopher Plummer. Doctorul nostru e un moş beţiv şi nemuritor,calitate dobândită după ce a câştigat un pariu cu diavolul. Colindă împreună cu fiica sa, un alt băiat şi un pitic înţepat toată Anglia într-un teatru ambulant. Diavolul trebuie să îi ia fată Doctorului când face 16 ani, adică în câteva zile. Aici intră Heath Ledger în scenă şi fluierul lui magic.

În Imaginarium, cei care intră au de ales între bine şi rău. De aici şi pariul pe care îl face Parnassus cu Diavolul. Cine căştigă 5 suflete, ăla ia fata. De fiecare dată când… citeşte

5 5
Neytiri pe 01 Februarie 2010 12:24
foarte interesant filmul...cam ciudat....dar daca il intelegi e bine...trebuie urmarit cu atentie
5 10

Spune-ţi părerea despre The Imaginarium of Doctor Parnassus

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Imaginarium of Doctor Parnassus
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells